9 pagesV  < 1 2 3 4 5 6 > »  
 
REPLY
> YOTA 4G LTE WLTUBQ-108 | [usbmodem] [ltemodem]
alex @ rya
Message#1
09.02.17, 19:58
Wiedźmin
*********
[offline]

Group: Curators
Messages 10009
Check in: 04.09.13
Xiaomi Redmi Note 3 Pro Prime

Reputation:-  3397  +

YOTA 4G LTE WLTUBQ-108 - Discussion


A photo:
Attached Image
Description:
Specifications:
Useful links:


There is no curator in the subject. For questions about filling the caps, please contact the section moderators via the "Complaint" button under the messages to which you want to add links, or through QMS.

Post has been editedvelikashkin - 20.04.18, 12:19
Reason for editing: Firmware version YRMR2_1.10
fedator
Message#42
08.09.17, 13:51
User
****
[offline]

Group: Friendssavagemessiahzine.com
Messages 63
Check in: 28.06.13

Reputation:-  2  +

Does anyone know how to send commands to the modem? What protocol? And is there a list of commands? Interested in how you can force the mode to make a reconnect. The modem is connected to the router and eventually begins to blunt. Unfortunately, the router itself can not break the connection of the modem with the tower. It simply reconnects to the modem itself.
streamone
Message#43
16.09.17, 06:08
a guest
*
[offline]

Group: Users
Messages 9
Check in: 11.03.16
Homtom ht17

Reputation:-  0  +

And how to determine the version of the modem? Yesterday I bought such a modem, I can not make friends with zyxel keenetic 4G.
Bazic
Message#44
16.09.17, 15:14
Local
*****
[offline]

Group: Friendssavagemessiahzine.com
Messages 281
Check in: 27.09.07
Xiaomi Mi A1 4/64

Reputation:-  17  +

And how to determine the version of the modem? Yesterday I bought such a modem, I can not make friends with zyxel keenetic 4G.

How to determine the category modem Yota?

Yota Modem (WLTUBA-107) LTE Cat.3 - SN starts with numbers up to 1434 (for example 1420 ...)
Yota Modem (WLTUBQ-108) LTE Cat.4 - SN starts at 1434

source help.keenetic.net

Posted on 09/16/2017 at 15:18:

I can not make friends with zyxel keenetic 4G.


I have a zyxel keenetic 4G II, with its standard firmware did not make friends with them. It seems it is necessary to sew openwrt.
without dancing only III version works with it
Viper772
Message#45
17.09.17, 12:04
a guest
*
[offline]

Group: Users
Messages 8
Check in: 02.09.16

Reputation:-  0    +

countrist @ 01.21.17, 13:21*
When connecting the antenna grows to 95 dBm


Hello, I am also going to order a pigtail for the 108 version of the modem via the link to the sold item that you indicated above, one question interests you, what is the plug of the pigtail in the one that is at the top? or the one with the edge closer to the center of the board?

I bought it recently, chopped it up, it cuts off on the USB extension cable, there is not enough power, when connected to the rear ports, the PC works, but very badly, the hangup ... the network is chopped off, the noise level is high, so that somehow the signal could be improved, took out the front panel of the board with USB and audio ports, the system unit itself laid on the stool) and the pin wire length was enough to the edge of the window sill, fixed the board, cut the contacts, connected the modem to the USB, it became much better, does not turn off, and the Signal level : 2 dB / -101 dBm (+ -5). At least something ... I ordered a hub with ali for this voracious modem, I want to order a pigtail and pull it up to Kharchenko's street antenna, the benefit of the old modem is already there.

Post has been editedViper772 - 17.09.17, 12:12
Sli_d
Message#46
17.09.17, 22:56
a guest
*
[offline]

Group: Users
Messages 7
Check in: 30.10.08
ZTE Nubia My Prague

Reputation:-  2  +

Does anyone know what changes the firmware makes YRMR2_1.10?

I was saved from the widespread problem of falling asleep modem. This is when during a long idle time he falls asleep and no longer wakes up except for turning off the power. It seems that the status shows, but there is no traffic at all. Especially true when used in a router.
Bazic
Message#47
18.09.17, 01:25
Local
*****
[offline]

Group: Friendssavagemessiahzine.com
Messages 281
Check in: 27.09.07
Xiaomi Mi A1 4/64

Reputation:-  17  +

* Viper772, at the expense of the antenna, for LTE 4g modems it is necessary to connect both connectors to one antenna.
Viper772
Message#48
18.09.17, 08:12
a guest
*
[offline]

Group: Users
Messages 8
Check in: 02.09.16

Reputation:-  0  +

Basic @ 09/18/17, 03:25*
It is necessary to connect both connectors to one antenna.

Useful info, thank you, it means you need a pigtail with a split into two plugs ... will there be? ...
Bazic
Message#49
18.09.17, 08:32
Local
*****
[offline]

Group: Friendssavagemessiahzine.com
Messages 281
Check in: 27.09.07
Xiaomi Mi A1 4/64

Reputation:-  17  +

* Viper772Yes, there is such a thing, ali is full. Just need the right connector
LeonidKoryakin
Message#50
18.09.17, 08:44
Guru
*********
[online]

Group: Friendssavagemessiahzine.com
Messages 2473
Check in: 06.04.15
MTS 236

Reputation:-  182  +

Not a splitter, but a Mimo antenna is needed, with two polarizations and two outputs. And the antennas are for a specific frequency.
Bazic
Message#51
18.09.17, 09:11
Local
*****
[offline]

Group: Friendssavagemessiahzine.com
Messages 281
Check in: 27.09.07
Xiaomi Mi A1 4/64

Reputation:-  17  +

* LeonidKoryakinYes, yes, quite right, I did not write about the two ranges.
But double tails sell and they work without any kind of antennas, you simply connect to the directional antenna and get the gain.

Posted 09/09/2017 09:12:

Who already sorted please show photo connectors
LeonidKoryakin
Message#52
18.09.17, 09:21
Guru
*********
[online]

Group: Friendssavagemessiahzine.com
Messages 2473
Check in: 06.04.15
MTS 236

Reputation:-  182  +

Basic @ 09/18/17, 09:11*
But double tails sell and they work without any antennas

This is the product of Uncle Liao. No benefit from it. U past the antenna is not two bands, but two polarizations. The polarization of the antennas is orthogonal, that is, they do not interfere with each other. You can connect two conventional ones, one tilt 45 ° to the right and the other to the left.
Viper772
Message#53
18.09.17, 09:30
a guest
*
[offline]

Group: Users
Messages 8
Check in: 02.09.16

Reputation:-  0  +

LeonidKoryakin @ 09/18/17, 11:21*
U past the antenna is not two bands, but two polarizations.

I made an antenna Kharchenko (Bekvadrat) I live in the city, and just in the apartment a weak signal, Today I cleaned the cable and wrapped the top of the modem (the antenna itself is hanging on the street) for three turns the signal has improved, from -103dbm to -80dbm. The question is - will the network improve, even if you have already connected this antenna via a pigtail to your modem?
LeonidKoryakin
Message#54
18.09.17, 09:36
Guru
*********
[online]

Group: Friendssavagemessiahzine.com
Messages 2473
Check in: 06.04.15
MTS 236

Reputation:-  182  +

* Viper772,
How much it will improve. Just do not forget that decibels are multiple units of measurement. Your signal did not arrive at 23 percent, but more than 10 times. 6db is two times, 20db is ten times.
fedator
Message#55
18.09.17, 12:03
User
****
[offline]

Group: Friendssavagemessiahzine.com
Messages 63
Check in: 28.06.13

Reputation:-  2  +

Sli_D @ 09/17/17, 21:56*
I was saved from the widespread problem of falling asleep modem. This is when during a long idle time he falls asleep and no longer wakes up except for turning off the power. It seems that the status shows, but there is no traffic at all. Especially true when used in a router.


Hmm, interesting info, are you sure that the firmware saved? I have just 1.10, but these symptoms remain ... after hours 18-20 in the router traffic completely dies. Reconnect does not help, only the removal of power, as you said ...
Sli_d
Message#56
20.09.17, 09:21
a guest
*
[offline]

Group: Users
Messages 7
Check in: 30.10.08
ZTE Nubia My Prague

Reputation:-  2  +

Are you sure you saved the firmware?

Sure at 100. Only because of this and sewed a new one. Otherwise, nothing has changed after the flashing, but now the connection holds for weeks and does not fall asleep.
sedan4eg
Message#57
27.09.17, 14:34
a guest
*
[offline]

Group: Users
Messages 8
Check in: 06.09.10
Xiaomi Mi 6 6/64

Reputation:-  0  +

There was a problem: when connecting the Yota 4G LTE modem to the Win10 PC, the network programs were wildly slowed down, and in general the computer started to get bogged down.
Solved: went into the modem settings in the browserhttp://10.0.0.1 >>Device settings>>changed the DHCP range to 192.168.0.0 everything was fixed. And the settings page has changed to the usualhttp://192.168.0.1.

Post has been editedsedan4eg - 27.09.17, 14:36


--------------------
Xiaomi mi6
646804
Message#58
02.10.17, 11:55
Local
*****
[offline]

Group: Friendssavagemessiahzine.com
Messages 149
Check in: 25.10.12
Amazon Kindle Paperwhite

Reputation:-  1  +

Is this model sewn? Well, or at least there is an opportunity to unlock 3G? Iota's support said that it doesn’t support 3G, it seems to me that I have a name in the alminka, but there are dashes with links
Zegi
Message#59
11.10.17, 19:22
Visitor
**
[offline]

Group: Active users
Messages 20
Check in: 20.01.12
Xiaomi Redmi 4X 2/16

Reputation:-  3  +

Same problem as sedan4eg. those. When the modem is on, all network applications are stupid. Even the task manager does not update the load on the percent, memory, etc., because in windows 10 he tries to collect information about network connections and starts to blunt on this
Changing the DHCP Range did not help me.
But the creation of a network bridge between the yoy and any temporary connection helped, later it disconnected this left connection and only the bridge from the eta itself remained.
A more perverted way, when a virtual machine comes up with a simple Linux and already has a virtual Internet connection with Windows, it also works.
alex3do_
Message#60
12.10.17, 15:48
Local
*****
[offline]

Group: Friendssavagemessiahzine.com
Messages 145
Check in: 18.10.10

Reputation:-  5  +

* Sli_d
RMR2_1.10 - sewed, helped
The second day, no glitches. Inet no longer disappears. Earlier every hour fell off

Post has been editedalex3do_ - 12.10.17, 16:13
alex3do_
Message#61
13.10.17, 11:17
Local
*****
[offline]

Group: Friendssavagemessiahzine.com
Messages 145
Check in: 18.10.10

Reputation:-  5  +

Damn .. after two days all the same knocked out .. the status of "no network" and the lamp went out. I pulled it out - put it in .. worked .. any idea what's the matter?
And again it was knocked out .. inet .. he switched himself without the "pull-insert"

Post has been editedalex3do_ - 13.10.17, 13:06
Yota
 

9 pagesV  < 1 2 3 4 5 6 > » 


 mobile version    Now: 04/18/19, 15:46